Saturday, May 9, 2009

Ingenting är bättre än mammon

Att köpa TV-spel är dyrt. Inte särskilt märkligt, med tanke på att det är en lyxvara som vi kan förunna oss på grund av att vi lever i ett I-land, men likväl, när penningpungen blir lättare känns det vemodigt; detta gäller i synnerhet när pengarna man spenderar hamnar på vad som visar sig vara ett uselt spel. Lösningen på problemet kan givetvis vara att ladda ner piratversioner, men eftersom det är olagligt ska vi inte göra det, eller hur?

Demon är ofta väldigt tråkiga, så då återstår det att försöka lita på recensioner och egna intressen. Likväl går det horribelt fel ändå alldeles för ofta. Ett grymt exempel på detta är Neverwinter Nights 2, med sin usla story (som skulle vara bra), patetiska dialog och ointressanta strider. Vad kan man göra åt detta? Jo, man kan importera, enär de rådande skatterna medför höga priser på underhållande ting, såsom TV-spel. En personlig favorit är Kanada, trots att de ständigt besegrar oss i ishockey.

Om man jämför prisskillnaden på Pokemon Platinum mellan Video Games Plus (länken) och Webhallen så blir det 179 kronor. Det är ganska mycket för ett DS-spel. Givetvis måste man räkna med frakt, men icke desto mindre blir det billigare - och möjligheten att köpa flera spel åt gången finns också, ty då sparar man ju ännu mer. Å andra sidan kostar det närapå 0 kronor att ladda ner, men att vara pirat är väl inte ett lockande alternativ. Eller? Eller? Eller? Eller? Eller?

No comments:

Post a Comment