Friday, May 1, 2009

Lögnen frodas och lever vidare

Ljuvlig vårdag, eller hur, kära läsare? Som gjort för att vara utomhus och spela DS, vilket jag gjorde tills batteriet tog slut. Nu kan jag inte heller finna laddaren. Ett synnerligen problematiskt problem.

Jag och Rat diskuterade en smula kring Nintendos helgonstatus bland nördarna. Det tycks som att somliga ser Nintendo som välgörare utan vinstsyfte, vilket Rat beskrev på följande vis:
"Om Nintendo fick välja skulle alla deras spel vara gratis, alla arbetare volontärer. Men tyvärr måste dom faktiskt ta betalt av kunderna för att kunna göra de underbara spelen."
Möjligen något provocerande sagt av den gode Rat, men icke desto mindre är det en åsikt som delas av många fanboys. Tror vi, i alla fall. Om inte det, så åtminstone att Nintendo på något vis vore ett bättre och trevligare företag än Sony och Microsoft (och i synnerhet Electronic Arts, de är förskräckligt onda!).

Varför? Det är ett företag som alla andra med vinst som syfte och mål. Företag är inte idealister, däremot kan människor vara det, men skulle hela företaget bestå av idealister? Skulle väl inte tro det.

För övrigt visas First Blood, Rambo: First Blood Part II och Rambo III i följd på TV4 Film i afton, med start 21.00. Det missar ni väl inte, eller?

No comments:

Post a Comment